kontorsutvecklarna.se

Skrivbordslampor
Hem > Skrivbordslampor

Skrivbordslampa kontor

Letar du efter den perfekta skrivbordslampan för ditt kontor? En bra lampa är avgörande för att skapa en optimal arbetsmiljö. Läs vidare för att upptäcka olika typer.

Olika typer av skrivbordslampor för kontor

När det kommer till skrivbordslampor finns det en mängd olika stilar och funktioner att välja mellan. Oavsett om du föredrar en retro, modern eller klassisk design, eller om du har något annat specifikt i åtanke, så finns det något som kommer att passa perfekt i din arbetsplats. Vi tipsar om några av våra favoriter nedan, men om du vill se ännu fler produkter kan vi tipsa om en skrivbordslampa till kontoret från dpj.se, som har ett gediget utbud av kvalitetslampor.

Retro

För dig som älskar en vintage estetik och vill ge ditt skrivbord en touch av nostalgi är retro skrivbordslampor det perfekta valet. Dessa lampor återskapar stilen från förr och ger en tidlös charm till ditt kontor. Med typiska drag som bågformade armar och färgglada skärmar är retromodeller ett populärt val för dig som vill ha en unik och personlig inredning.

Bordslampa Maytoni Classic, från 1 399 kr

Finns att köpa hos chilli.se.

Cottex New Haven bordslampa, från 649 kr

Finns att köpa hos clasohlson.com.

Modern

Moderna skrivbordslampor kännetecknas av minimalistiska linjer och avancerad teknologi. Med funktioner som dimbar LED-belysning och touch-kontroller, är dessa lampor både stilfulla och funktionella. De passar utmärkt i en samtida arbetsmiljö och bidrar till en ren och organiserad atmosfär.

Ateljé Lyktan skrivbordslampa BIRDIE, från 4 765 kr

Finns att köpa hos ateljelyktan.se.

Niila, från 1 480 kr

Finns att köpa hos dpj.se.

Klassisk

Klassiska skrivbordslampor erbjuder tidlös elegans och funktionalitet. Ofta designade med en justerbar arm och huvud, möjliggör de enkel anpassning av ljusriktningen. Material som polerad stål eller trä ger en känsla av hållbarhet och kvalitet som aldrig går ur tiden.

Nymåne, från 799 kr

Finns att köpa hos ikea.com.

 
Skrivbordslampa, från 219 kr

Finns att köpa hos harald-nyborg.se.

Industriell

Industriella skrivbordslampor är inspirerade av fabriksmiljöer och verkstäder. Deras robusta design, ofta i metall med exponerade skruvar och ledningar, tillför en rå och urban känsla till skrivbordet. Dessa lampor är inte bara praktiska, utan även dekorativa konversationsstartare.

Industri skrivbordslampa, från 1 400 kr

Finns att köpa hos modighus.se.

 
Skrivbordslampa industriell, från 579 kr

Finns att köpa hos presenten.net.

4 saker att tänka på när du ska köpa belysning till kontoret

1. Energisparande lösningar

I takt med att hållbarhet blir allt viktigare, har energisparande modeller blivit populära. Dessa lampor använder LED-teknik för att minska energiförbrukningen och öka lampans livslängd. Med fokus på miljövänliga material och effektiva ljuskällor, erbjuder de en kostnadseffektiv och ansvarsfull belysningslösning.

2. Ergonomiska fördelar med rätt belysning

Att välja rätt modell är avgörande för ögonhälsa och allmän komfort. En välplacerad lampa som ger jämn, skuggfri belysning kan minska ögontrötthet och förbättra koncentrationen. Ergonomiska lampor med justerbara funktioner gör det möjligt att anpassa ljuset efter individuella behov.

3. Design och arbetsplatsens estetik

Skrivbordslampans design spelar en stor roll i arbetsplatsens övergripande estetik. En välvald lampa kan komplettera rummets inredningsstil och bidra till en inspirerande och trevlig arbetsmiljö. Vare sig det handlar om ett iögonfallande designelement eller en diskret ljuskälla, är lampans estetik lika viktig som dess funktion.

4. Anpassningsbar belysning för varierande arbetsuppgifter

För att möta de olika kraven som olika arbetsuppgifter ställer, är anpassningsbar belysning en viktig egenskap hos skrivbordslampor. Lampor med dimmerfunktion och justerbar färgtemperatur kan skapa optimala förhållanden för allt från intensivt koncentrationskrävande arbete till avkopplande läsning. Denna flexibilitet gör det möjligt att anpassa ljusstyrkan och atmosfären i arbetsutrymmet, vilket kan bidra till förbättrad arbetsprestation och ökat välbefinnande.

Belysningstips för skrivbordsarbete

Att använda rätt belysningstekniker är avgörande för att skapa en bekväm och produktiv arbetsmiljö. Här är några användbara tips för att maximera fördelarna med din modell:

Placering

Placera den så att ljuset inte skapar skuggor på arbetsytan. En lampa med justerbar arm kan hjälpa dig att rikta ljuset dit det behövs mest.

Färgtemperatur

Anpassa färgtemperaturen på ljuset efter aktiviteten. Kallt ljus är bra för uppmärksamhet och koncentration, medan varmt ljus kan skapa en mer avslappnad atmosfär.

Minska bländning

Om din skärm eller papper reflekterar ljuset, använd en lamphuv eller välj en lampa med indirekt belysning för att minska bländning.

Energibesparing 

Välj en energieffektiv ljuskälla som LED för att minska strömförbrukningen och spara pengar på lång sikt.

Stil och design

Tänk på din arbetsplatsens inredning och välj en skrivbordslampa som kompletterar dess estetik.

Underhåll och rengöring

En välskött lampa håller längre och ger bättre ljus. Här är några enkla tips för att underhålla din lampa:

  • Stäng av och koppla bort lampan innan du rengör den för att undvika elektriska risker.
  • Använd en mjuk trasa eller pappershanddukar fuktad med vatten eller fönsterputsmedel för att torka av lampans yta och eventuella glas- eller plastdelar.
  • Kontrollera och rengör ljuskällan regelbundet för att ta bort damm och smuts som kan påverka ljuskvaliteten.
  • Smörj eventuella rörliga delar, som armens leder, med ett lämpligt smörjmedel för smidig justering.
  • Inspektera sladdar och kontakter för eventuella skador och byt ut dem om de är slitna eller skadade.