kontorsutvecklarna.se

Kontorsskyltar

Hem > Kontorsskyltar

Kontorsskyltar

Kontorsskyltar är en avgörande del av varje arbetsplats, vilket bidrar till såväl estetik som funktionalitet. De erbjuder tydlig vägledning, förstärker varumärkesidentiteten och underlättar vardagskommunikationen inom företaget. Genom en genomtänkt design och placering kan dessa skyltar skapa en inbjudande och professionell atmosfär i alla typer av kontorsmiljöer.

Olika typer av skyltar till kontor

Varje kontor har unika behov när det kommer till skyltning. Från informativa och vägvisande skyltar till dekorativa och varumärkesförstärkande varianter, finns det en uppsjö av alternativ att välja mellan. Denna sektion utforskar de olika typerna av skyltar som kan förhöja och anpassa varje kontors unika karaktär. Vill du ha professionell hjälp med att hitta rätt kontorsskyltar till din verksamhet rekommenderar vi att du vänder dig till en återförsäljare som exempelvis Holmquistsign som erbjuder ett brett utbud av kontorsskyltar.

Vägvisningsskyltar

Vägvisningsskyltar är oumbärliga i större kontorskomplex, där de hjälper anställda och besökare att enkelt navigera genom olika avdelningar och mötesrum. Dessa skyltar kan variera från enkla pilmarkeringar till detaljerade kartor och bör vara placerade på strategiska och synliga platser för att underlätta orienteringen.

Varumärkesskyltar

Varumärkesskyltar fungerar som en visuell förlängning av ett företags identitet inom kontorsområdet. De kan inkludera företagets logo, slogan eller andra grafiska element som representerar företagets kärnvärden. Dessa skyltar är ofta designade för att vara iögonfallande och placeras där de enkelt kan ses av både anställda och besökare.

Informations- och anslagsskyltar

Informations- och anslagsskyltar är viktiga för att kommunicera viktig information till anställda och gäster. Dessa kan inkludera allt från säkerhetsinstruktioner till scheman för mötesrum. Dessa skyltar bör vara enkla att läsa och placeras på välbesökta områden såsom entréer och köksområden.

Dekorativa skyltar

Dekorativa skyltar används för att försköna kontorsmiljön och skapa en mer välkomnande och inspirerande arbetsplats. De kan variera i design, från abstrakta konstverk till citat som motiverar och upplyfter. Dessa skyltar är ofta placerade i allmänna utrymmen som loungen eller korridorerna för att bidra till en positiv atmosfär.

6 saker att tänka på när du väljer kontorsskyltar

Att välja rätt skyltar för ditt kontor är en process som kräver noggrann övervägning. Det handlar inte bara om att hitta en skylt som ser bra ut, utan också om att se till att den uppfyller dina specifika behov och förstärker din arbetsplats. Här är några nyckeltips för att säkerställa att du gör de bästa valen för din kontorsmiljö.

1. Synlighet och läsbarhet

En av de viktigaste aspekterna att tänka på är hur synlig och läsbar skylten är. Välj en fontstorlek och typsnitt som är lätt att läsa från olika avstånd och vinklar. Färgkontrast mellan text och bakgrund är också avgörande för att säkerställa att informationen framträder tydligt.

2. Materialval

Materialvalet påverkar inte bara skyltens utseende utan också dess hållbarhet och underhåll. För inomhusbruk kan material som akryl och aluminium vara idealiska, medan för utomhusbruk behövs mer robusta material som kan motstå väder och vind. Överväg också miljövänliga alternativ för att stödja hållbarhetsinitiativ.

3. Anpassning efter varumärke

Se till att din skyltning överensstämmer med ditt företags varumärkesidentitet. Anpassa färger, logotyper och design för att skapa en enhetlig och professionell bild av ditt företag. Denna samstämmighet stärker varumärkesmedvetenheten och bidrar till en sammanhängande arbetsplats

4. Placering

Placeringen av skyltarna är avgörande för deras effektivitet. Placera dem på strategiska platser där de lätt kan ses, som vid ingångar, i korridorer eller nära viktiga områden som mötesrum. Se till att skyltarnas placering följer logiska flöden och hjälper till att guida människor genom kontorsutrymmet.

5. Lagkrav och säkerhetsnormer

Vissa typer av skyltar, särskilt de som rör säkerhet och vägledning, kan vara reglerade av lagar och normer. Se till att du är medveten om och efterlever dessa krav. Detta inkluderar saker som skyltarnas storlek, textens läsbarhet, och användning av universella symboler för tillgänglighet. På Arbetsmiljöverkets hemsida kan du läsa mer om vilka skyltar som ska finnas på en arbetsplats.

6. Budget och kostnadseffektivitet

Fastställ en budget för dina skyltar och försök hitta lösningar som ger bästa möjliga värde för pengarna. Investera i högkvalitativa skyltar som kommer att hålla länge, men se också till att de inte överskrider din budget. Det kan vara värt att överväga skyltar som är enkla att uppdatera eller byta ut, vilket kan vara kostnadseffektivt på lång sikt.